For en stund siden fikk jeg et spørsmål, om jeg kunne komme med noen råd angående mobbing. Jeg har tenkt lenge på dette, og gått flere runder med meg selv på hvordan jeg skulle skrive dette.

Det beste rådet jeg kan komme med, er å snakke med noen du stoler på. Som en god venn/venninne, foreldre, læreren din på skolen eller din overordnede på jobben.

Trenger du støtte når du skal snakke om dette, så ta med deg vennen/venninnen din til samtalen. Dette vil da føles mye tryggere.

For mobbing er ingen god ting å oppleve i livet, for dette kan på sikt ødelegge livet til den som blir utsatt for det.

Grunnen til at jeg skriver det siste, er for jeg har erfaring med det. Fra 1.klasse til 9.klasse ble jeg utsatt for mobbing, og dette har gitt meg mange utfordringer i livet mitt.

Pr i dag sliter jeg med å få meg flere venner( har 2 gode venner), angst, depresjon, konsentrasjonsvansker, takler stress dårlig.

Men over til det innlegget handler om, altså mobbing.

Hvem er mobberen,  og hvordan skal man stoppe mobbing ?

 

Det vi vet er, at mange mobbere har store problemer selv. Enten det er dårlig selvtillit, familieproblemer eller andre problemer, så er det noe som plager dem. For mobberen så blir mobbingen en forsvarsmekanisme, for ved å mobbe andre så løfter de seg selv opp mens de trykker og sårer andre.

Skal man få stoppet mobbing, så er det flere ting å ta tak i.

1.Mobberen og mobbeofferet trenger begge hjelp. Mobberen trenger hjelp til å få bearbeide sine problemer, mens mobbeofferet må hjelp til å komme seg videre etter mobbingen.

2. Noen ganger kan bytting av skole, være bra for den som blir mobbet.

3. Tidlig tiltak allerede i barnehagen bør gjennomføres, for mobbing skjer allerede der.

4. Men det viktigste er at vi som foreldre, blir flinkere til å involvere oss i hva barna våre gjør. Lærer dem forskjellen på rett og galt, folkeskikk og hvordan man skal oppføre seg mot andre.

Annonse

 

Mange kjenner vel til frustrasjonen, det er å skulle pakke en koffert før du skal ut å reise. Klær blir stappet ned, og det  blir ikke noe orden i kofferten.

Og når du skal hjem fra reisen, sliter du med å få plass til alt du har handlet.

Da har jeg løsningen for deg. På Clas Olsson kom jeg over denne lure pakken. Den inneholder oppbevaringsposer som du kan bruke i kofferten. Og med denne får du enda bedre oversikt, over det du har pakket. Samt at du får bedre plass til alt du har handlet på turen.

Denne har berget meg for mye unødvendig frustrasjon, og den har gitt meg en bedre oversikt over alt jeg har med meg. Jeg har forelsket meg i disse posene, og de kommer til å følge meg på mine turer fremover.

Under skal jeg vise dere hvordan min koffert ser ut, etter at jeg tok i bruk disse posene.

 

Dette er mitt innhold i kofferten. En pose til sko, undertøy, bukser, topper og jakker. Den store posen skal brukes til skittentøy.

Når alle posene er lagt på plass i kofferten, så har jeg fremdeles mye plass til alle skatter som skal hjem fra reisen. Og kofferten ser veldig ryddig ut nå.

Håper tipset var nyttig for dere, og gi meg gjerne tilbakemelding.

Ønsker dere alle en flott tur, med ryddig koffert fremover.