Mammahjertet smeltet

Julaften ble veldig spesiell for meg i år, siden det var første gang alle 4 barna feiret jul sammen.

Fikk mange flotte gaver, og de flotteste gavene var de fine ordene barna hadde skrevet til meg.

»Kjære mamma!

Takk for alt du har gjort for meg. Du er den beste i hele verden. Jeg hadde ikke vært her i dag hvis det ikke hadde vært for deg. Du er en supermamma. Er kjempe glad i deg.»

» Hei mamma.

Du er den beste moren jeg kunne hatt, som trøster hvis noen blir lei seg og står på. Og aldri gir opp. Takk for at du er den moren du er i dag.»

« Kjære mamma!

Tusen takk for at jeg fikk deg som mor. Du er et herlig menneske og alltid positiv.

Selv om verden gir deg noen tøffe utfordringer, så gir du deg aldri.»

Det er helt fantastisk å lese disse ordene, og jeg blir veldig rørt over å se hvor mye jeg betyr for mine barn. Det er jo barna mine som gir meg styrke til å kjempe hver dag, og som er mine lys når mørket truer.

Disse ordene kommer jeg alltid til å bære med meg i hjertet mitt så lenge jeg lever.

På vei hjem fra juleselskap i går, så sa sønnen min ( som er 13 år) noen flotte ord som var vel gjennomtenkt. «Han sa det var veldig viktig, at han nå tok godt vare på foreldrene sine så lenge de var her på jorda.»

Dette syntes jeg var flott sagt av han, og dette støtter jeg han i. For det er viktig å ta seg tid til familien sin, for ellers er det for sent.

 

Ønsker alle en fortsatt god jul, og ta vare på hverandre.

 

—Lena

Tung tids tale

Jeg har nettopp lest en sterk bok som jeg vil anbefale. Denne boken er en sterk historie, om hvordan det er å være foreldre til et barn med autisme.

Om kampen for at barnet skal bli sett som den han er, og få den støtten gan og familien trenger.

 

Jeg er selv mor til et barn med autisme, så det var lett å sette seg inn i handlingen i boka. For mye av det som står der, er ting jeg selv har opplevd med min sønn.

Blant annet det med hvordan barnet brått slutter å snakke, og reagerer med  frustrasjon når barnet  ikke blir forstått. Men det er også positive sider med slike barn. De lærer oss at det ikke er farlig å stikke seg ut i mengden.

 

 

Spirer og gror i Bamble

Jeg sitter her i kveld sprekkferdig av stolthet, over den flotte kommunen jeg flyttet hjem til i fjor.

Har i kveld vært på Bamble kulturskoles juleforestilling, og den var bare helt rå. Er sjelden jeg får gåsehud over hele kroppen min, men det fikk jeg i dag.

Det er så artig å se så flinke elever som kulturskolen her har, men ikke minst så har de jo dyktige lærere som er flinke til å utvikle barna. Enten det er innen sang, musikk, drama eller dans.

Og i denne juleforestillingen som vi fikk overvære i dag, fikk vi nettopp se denne bredden av kulturlivet i Bamle. Barna er jo de som skal bringe arven videre i kulturlivet vårt, og med hjelp av kulturskolen får de med seg en solid bagasje med erfaring innen interesseområdet sitt.

Det fine med kulturskolen i Bamble, er at den gir barna en flott mulighet, til å delta i et flott sosialt fellesskap.

Jeg er bare så stolt av å få følge mine jenter med på denne reisen, som kulturskolen gir de. Her får de venner for resten av livet.

——Lena ——stolt bambling

 

Julegaveforslag

Etter noen frustrerte forsøk på å lage min egen Bullet journal, måtte jeg kaste inn håndkle til slutt. Så for meg at det aldri skulle få det til, så jeg sluttet å tenke mer på det.

Men rett før helgen da jeg var på Ark for julegaveshopping, ramlet jeg over denne flotte boka.

Nysgjerrigheten tok overhånd brått, og jeg måtte bare ta en titt på boka. Den traff meg rett i hjertet, og jeg ble helt forelska i boka.

Den måtte jeg bare ha med meg hjem, så den havnet i handleposen med julegavene.

Den er laget av flinke Mina Jacobsen, og jeg falt for hennes oppsett. Dette kommer jeg til å bruke som inspirasjon til 2021 boken min.

 

For dere en liten smakebit på forsiden til de to første månedene i boka.

Denne boken får dere kjøpt på Ark og Norli. Kanskje den blir en stor slager under juletreet i år ?

 

GOD JUL

 

Tryllet med strikkepinner

Ute raser vinterstormen, men inne har jeg det godt og varmt. Tenkte at jeg skulle vise frem, mitt siste kreative strikkeprosjekt. ( ser at jeg må tørke av speilet igjen 🙂

Etter å ha strikket ferdig en lue, så ønsket jeg med et skjørt. Men jeg fant ikke noe ribbestrikket skjørt på butikken som jeg likte. Så da rotet jeg litt rundt i restegarnet mitt for litt garn, og satte meg til å Google etter oppskrift på nettet.

Til slutt fant jeg noe jeg likte, så da satte jeg igang å strikke. Midt oppi all strikkingen, hadde jeg et ublidt møte med isen i trappa her ute. Strikketøyet måtte vike litt for en tur på legevakta, og få sjekket om jeg hadde pådratt meg noen brudd i kroppen.

Heldigvis hadde jeg ikke pådratt meg brudd, men endte om med en stiv nakke. Men dette har ikke hindret meg i å få ferdig skjørtet mitt. Godt at det finnes noe som heter smertestillende, så med hjelp av dette ble jeg ferdig.

Antrekket skal brukes neste onsdag, da mine to døtre skal ha danseoppvisning i sentrumkino i Langesund.

Resten av kvelden nå skal vies til nytt strikkeprosjekt, og julefilm maraton på Netflix.

Mine topp ti julekalender favoritter

I årenes løp har det hver desember blitt vist mange flott julekalendere på NRK.

Tenkte å fortelle dere hvem som er mine favoritter.

1) Jul i Skomakergata

2) Vertshuset den gyldne hale

3) Teodors julekalender

4) Jul i Blåfjell

5) Jul på månetoppen

6) Snøfall

7) Amalies jul

8) Vaselinas Julekalender

9) Julefergå

10) The Julekalender

 

Av disse ti vil jeg trekke frem en spesiell kalender. Nemlig Vertshuset den gyldne hale. Denne julekalenderen var den eneste som lærte barna tegnspråk.

 

HVILKE KALDENDERE ER DERES FAVORITTER ?