Liker du brassmusikk, og ønsker å spille i korps igjen da kan jeg anbefale Bamble Brass.

Vi er ett av to brassband som du finner i Bamble kommune. Det andre brassbandet heter Herre ungdomskorps.

Bamble Brass er som du skjønner et rent messingkorps, hvor du ikke finner treblåsere og saxofoner.

 

Historien om Bamble Brass

17. mai 1896 ble Bamble Hornmusikk stiftet. Hornmusikken var engasjert både i Brevik og Stathelle også 17. mai 1897.

Bamble Hornmusikk lå nede fra 1903 til 1908, men Bamble Ungdomslag startet opp igjen i 1908.  Fra 1912 ble øvelsene holdt i eget lokale på Åby i Bamble.  Den første dirigenten var Hans J. Wissestad og korpset hadde 8 medlemmer.  17. mai 1914 var korpset engasjert.  Det var lite aktivitet i årene 1921 – 1928.

Den 2. oktober 1936 ble Bamble Musikkorps startet opp, denne gangen uavhengig av Bamble Ungdomslag.

På årsmøtet i 14.februar 2019 ble Bamble Musikkorps nye navn Bamble Brass.

 

Bamble Brass øver hver onsdag i sentrumsgården i Langesund fra Kl 19:00- 21:30. Vi spiller mye variert musikk, men også de tradisjonelle marsjene til 17.mai. Ellers spiller vi konserter, og skal nå i april delta på Oslobrassfestival for 3.gang.

Samt at vi avslutter sesongen med en stor fyrverkerikonsert i Krogshavn, Langesund i juni.

Høres dette spennende ut, så er du/dere hjertelig velkommen hos oss.

For tiden jobber jeg med et stort prosjekt, som nå har holdt på nå i 3 mnd. All planlegging, innhenting av dokumentasjon, tegning av mønster og skriving av oppskrift.

Dette er en prosess jeg aldri har gjort før, og som nå gjør at jeg kjenner på en stor mestringsfølelse. Det er deilig å se at selv om jeg har utfordringer i livet, så klarer jeg også å utrede store ting.

Ved å jobbe med dette prosjektet, har jeg fått større tro på meg selv. Og nå kan jeg gå mye rettere i ryggen når jeg er ute blant folk. Dette har også gjort at jeg tør å ta en ny utfordring i korpset. Nå spiller jeg 1.horn fremover, mot at jeg til vanlig spiller 2.horn.

Gleder meg veldig til å kunne presentere resultatet for dere når jeg blir ferdig.

Vi har vel alle sikkert noen skatter som betyr ekstra mye for oss, og som vi ønsker å ta godt vare på. Kanskje noe som har gått i arv i generasjoner, eller som ble laget til nettopp DEG.

Jeg er så heldig å ha et håndlaget vognteppet, som min avdøde oldemor har heklet til meg da jeg var barn. Det er sikkert mange av dere leserne mine, som har hatt maken teppet da dere var barn.

Jeg har blitt fortalt at dette mønsteret var veldig populært på 1970-tallet. Mitt teppet ble laget til å matche min vogn, som var brun og gul.

Den eneste gangen jeg har brukt teppet etter at jeg ble eldre, var til dukkevognen jeg hadde som barn. Etter det har teppet ligget nedpakket, og blitt oppbevart på en lufttett måte slik at hvitfargen har holdt seg.

Jeg gleder meg til den dagen da mitt fremtidige barnebarn, skal få bruke dette flotte vognteppet på vognen sin.

Jeg hadde blitt veldig glad hvis noen av mine lesere har mønsteret på dette vognteppet.

Og jeg setter pris på tilbakemeldinger fra dere.

Reklame | Bamble Brass

Stikker innom bloggen for å gi dere en hyggelig beskjed.

Bamble Brass har besluttet å gjenta suksessen fra i fjor sommer, og vil i juni invitere dere alle til en ny fyrverkerikonsert i Krogshavn i Langesund.

Programmet er under produksjon, men vi kan love en fantastisk og magisk kveld for dere.

Mer informasjon vil jeg komme med når alt er spikret helt, men datoen er bestem og den er 13.06 kl 21:00.

 

VELKOMMEN SKAL DERE VÆRE.

Da har jeg lagt bak meg nok et nytt år, og kan ønske 2020 velkommen. Blanke nye ark skal fylles med nye opplevelser, og mange nye minner. Er veldig spent på hva 2020 vil bringe. Kanskje en ny jobb, kjæreste, ny reise. Hvem vet, men spennende blir det likevel å ta fatt på denne reisen.

Mange nye konserter skal jeg ha med Bamble Brass, og så har jeg begynt på et spennende strikkeprosjekt.

2019 har vært preget av sorg og savn etter et kjært familiemedlem som gikk bort. Men livet må gå videre, selv om det er vanskelig når alle minnene strømmer på.

 

GODT NYTT ÅR. Ta vare på hverandre.