Mandag og ny uke er i gang. Helgen ble ikke helt som den var planlagt. Familien min skulle egentlig kommet hjem fra sydentur, men ble sittende sandfast på øya. Og nå i skrivende stund sitter de der ennå, og venter på beskjed om når de kan få fly hjem til Norge.

Jeg savner de masse her jeg sitter i Norge, og venter på å få de hjem igjen. Det har i løpet av kort tid rast mange tanker i hodet mitt, og da ble strikketøyet en god terapi å sitte med.

Strikketøy er egentlig en lur ting som er funnet opp. Det er så mye fint man kan trylle frem fra et garnnøste. Og så er det veldig avslappende å sitte med strikketøy.

Jeg mener bestemt at det er viktig, å ta vare på gamle håndverkstradisjoner som vi har i Norge. Og det er viktig å kunne videreføre dette til nye generasjoner.

Når jeg leser fagplaner for kunst-og håndverkfaget på barne-og ungdomsskolen, blir jeg litt bekymret for at de gamle håndverkstradisjonene er blitt borte.

Da jeg var barn, lærte vi både å brodere, strikke og sy på maskin. Det var til og med lagt opp til, at vi måtte ta symaskinsertifikat i 3.klasse.

Men nå har fagplanen lagt mer vekt på redesign.

Skulle jeg få bestemme innhold i ny fagplan, så hadde jeg valgt å innføre strikking og brodering i tillegg til redesign.

Skulle det skorte på kompetanse hos lærerne, så sitter det mange besteforeldre og foreldre som sikkert kunne vært med og bidratt med videreføring av denne kunnskapen.

 

Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle flotte mødre her i Norge, og verden forøvrig en fantastisk morsdag.

Dere er helt fantastiske alle sammen, som står på for at barna deres skal ha det trygt og godt.

Dere er unike på hver deres måte. Stå på, og nyt denne dagen.

 

Selv skal jeg feire dagen med min mor, og to av mine barn.